2013. május 23., csütörtök

Hamarosan jön a bodza szezon




A bodza terápiás használata és gyógyhatásai:

1. Az indiánok fertőzések kezelésére használták.
2. Leggyakrabban nátha orrfolyás és torokfájás kezelésére használják. A bodza virágát hagyományosan megfázás, influenza és láz kezelésére használják, mivel erős izzasztó és hűtő összetevőket tartalmaz.
3. Csökkenti a lázat, az izomfájdalmakat és az influenza más tüneteit.
4. Hatékony méregtelenítő. Segít az olyan fertőzések tisztításában, mint a pattanások, kelések és bőrkiütések. Folyadékként is felhasználják a bodzát a bőrre, mint általános vérzéscsillapítót.
5. Gyógynövény-kezelésként használják székrekedés esetében. De használják enyhe hashajtóként és vízhajtóként, vagyis a bodza hasznos a vesék egészségét tekintve is.
6. Kimutatták a bodzáról, hogy antibiotikum kezeléssel együtt, jótékony hatással van a szinusz fertőzésekre.
7. A magas koleszterinszintű emberek vizsgálatakor a korai jelentések szerint a bodzaszörp csökkentheti a koleszterinszintet és növeli az alacsony sűrűségű lipoproteint, más néven „rossz koleszterint".
8. A bodza öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik.
9. Immunrendszeerősítő. A fekete bodza ösztönzi az egészséges immunreakciót a nem kívánt organizmusok ellen, melyek influenza-szerű tüneteket okoznak. A fekete bodza antioxidáns és immunrendszer erősítő tulajdonságai jótékony hatást gyakorolnak a test normális reagálására az A és B vírusok által okozott influenzával szemben. A bogyók, mint a legtöbb bogyós növénynél, tele vannak antioxidáns flavonoidokkal. A bodza tartalmaz antocianin flavonoidokat, melyek ismertek a szabad gyökök semlegesítési tevékenységeikről az egész keringési rendszerben.

2013. május 22., szerda

Ajándékutalvány


Ajándékozni öröm!

Kapni is öröm, adni is öröm.
Ám, egy célt tévesztett, egyéni álmokat, vágyakat nélkülöző ajándék senki arcára nem varázsol valódi mosolyt. A Xantos Mobil Masszázs ajándékutalvánnyal élményt és kényeztető pihenést ajándékozhat, hogy az álmok gyorsan teljesüljenek. 

Ön kiválasztjamelyik  ajándékutalványt szeretné megvásárolni,
megajándékozott pedig választ az általunk nyújtott szolgáltatások közül.

A Xantos mobil masszázs ajándékutalvány hasznos ajándék családtagjainak, rokonainak, barátainak, üzletfeleinek, munkatársainak, ismerőseinek,
vagy bárkinek, akit szeretne meglepni egy különleges, az egészséget és jólétet is kiemelten kezelő ajándékkal! 

A Xantos mobil masszázs ajándékutalvány tökéletes ajándék bármilyen alkalomra, legyen az karácsony, húsvét, mikulás, születésnap, névnap, szalagavató,
esküvő, diplomaosztó, házassági évforduló, ballagás, Valentin nap, vagy bármilyen más jeles esemény.


Az ajándékutalványok egyszeri felhasználásúak, 
az utalványon szereplő dátumig érvényesek.

Az ajándékutalványok beváltásánál készpénz nem adható vissza! Az ajándékutalványok készpénzre nem válthatóak! 


                                   

2013. május 21., kedd

Specialitásaink


A Xantos Mobil SPA
speciálisan természetes anyagokat használ a kezelésekhez.

1


A masszázs és a természetgyógyászat elemeit ötvözve, a kémiai anyagok használatát kizárva, segítjük a fizikai és lelki síkok megújulását.




1


A vendég otthonában, frissen facsart zöldség-, gyümölcslevek az alapanyagok.




1

A frissen facsart alapanyagokat méz, joghurt, tej, tojás és gabonaőrleményekből nyert hatóanyagokkal egészítjük ki, így tesszük LUXUS élménnyé szolgáltatásunkat az ÖN számára.




1

Ajánlatunkat minden hónapban az aktuális, szezonális termésekből és gyümölcsökből állítjuk össze a
Hónap ajánlata címen.

2013. május 20., hétfő

Röviden a mobil SPA-ról


A latin eredetű spa szó jelentése, "Salus"Salus per aqua" vízből nyert egészség. Míg a wellness egy átfogó értelmezés, a spa kimondottan a vízből nyert szépségről, egészségről és nyugalomról szól. Úgynevezett spa-élményt rengeteg wellness központ, szálloda, gyógyfürdő, szépségszalon kínál, ahol a különféle egészségmegőrző szolgáltatások mellett (masszázsok, testtekercselések, fürdőszolgáltatások, manikűr, pedikűr, étkezési tanácsadás) még számos testet és lelket kényeztető szolgáltatást találhatunk.

A mobil spa azonban ennél is többet kínál. Az otthon bensőséges hangulatával, holisztikus és minden porcikájában egyénre szabott, testre és lélekre is maximális figyelmet fordító szemlélettel egészíti ki a spa nyújtotta élmény lehetőségeit.

Mikor és kiknek ajánlott?
Kiválóan alkalmas fáradt, stresszes időszakok leküzdésére, időszakosan kibillent lelki egyensúly helyreállítására, speciális (nehezen, fájdalmasan mozgatható) fizikai problémák kezelésére, az önbecsülés megerősítésre vagy egyszerűen csak az önmagunkra való fokozott figyelem elérésére.

Ajándékképpen örömet okozhatunk vele kisebb családi rendezvények, születésnap, névnap, házassági évfordulók, Valentin nap, anyák napja, lánybúcsú vagy éppen a terhesség egy-egy nehéz napjának alkalmából. Sőt a mobil spa az idős, mozgásukban korlátozott emberek számára is elérhetővé teszi a spa-élményt.

De a figyelem, a kényeztetés és néhány perc kiszakadás a való világból nem kell, hogy indokkal történjen. Érezze úgy, hogy néha ennyi jár Önnek és a Xantos mobil spa a szállodák, gyógyfürdők, szépségszalonok és az egészséges élet hangulatát viszi el az Ön otthonába is!

A szolgáltatásunk minden esetben egyedi és személyre szabott, mely kifejezetten igazodik az Ön igényeihez.

2013. május 19., vasárnap

Hogyan ülj helyesen

Nagyon fontos, hogy a hosszú munkavégzés során hogyan ülünk helyesen. A mellékelt képről minden szabály jól látható. Érdemes betartani :)

2013. május 18., szombat

Herpesz


Herpesz  … ellentámadás

A fájdalmas, folyadékkal teli hólyagokat az ajkakon, illetve a szájüregben és a torokban fekély formájában jelentkező herpeszt is általában a Herpes simplex-1 vírus okozza.
Akinél egyszer már jelentkezett, az számíthat rá, hogy később kiújul, mert az elsődleges fertőződés után a vírus megbújik az érzőidegdúcokban. Innen aztán, bizonyos tényezők hatására, ismételten aktiválódhat, mivel a vírus az idegek mentén jut el a bőr felszínére. A száj körüli bizsergés, viszketés előre jelzi a hólyag közelgő, többnyire egy-két napon belüli megjelenését. Ez előbb megduzzad, kireped, nedvezik, varasodik, majd hét-tíz nap alatt eltűnik. A kiújulás gyakori előidézője a napfény, a kimerültség, a stressz, a menstruáció és az immunrendszer legyengülése.

Elsősegély

Tegyél jeget a herpeszre! A hideg leviszi a duzzanatot, ráadásul enyhíti a fájdalmat is. Ha elég korán – már a herpeszt jelző bizsergés első jelére – alkalmazod a hűsítő trükköt, akár egy kisebb hólyaggal is megúszhatod az eseményt.
Próbálkozhatsz ecettel is! Ahogy először észleled a herpesz közeledtét jelző bizsergést, márts ecetbe egy vattalabdát, majd helyezd egy rövid ideig az érintett területre. Ezt ismételd meg naponta többször. A savas kémhatású folyadékban a vírusok ugyanis nem érzik jól magukat.

A vírus legyőzése
A citromfű illóolaja olyan összetevőket tartalmaz, melyek bizonyítottan gátolják az ajakherpeszt okozó vírus működését. Egy német vizsgálat szerint a rendszeresen citromfűolajat használó, herpeszben szenvedő emberek körében jóval ritkábban aktiválódott a vírus, illetve, ha meg is jelent a herpesz, nem fejlődött ki.

Hasznos ellenszer a lizin nevű aminosav. Több vizsgálat azt igazolta, hogy a lizin megakadályozza a herpeszt okozó vírus szaporodását. Ha elegendő lizinbevitelről gondoskodsz a hólyagok megjelenésétől egészen a visszahúzódásukig vagy, ha attól tartasz, hogy hamarosan kiújul a herpesz, akkor érdemes kipróbálni a patikákban kapható LIZIN C nevű készítményt.
Lizinben gazdag élelmiszer a bab, a burgonya, a hal, a tojás, a hús, a tej és a joghurt.