2014. január 7., kedd

Kéztorna a csuklófájdalom ellen

Bármilyen ismétlődő kézmozdulattal járó munka, például a számítógép-használat vagy a zongorázás előidézhet kellemetlen fájdalmat a csuklóban. Rosszabb esetben ezek a fájdalmak jelzik a csukló környékén elhelyezkedő inak gyulladását. 

Gyulladás esetén mindenképpen kímélni kell a kezünket, így ha tehetjük menjünk szabadságra a gyógyulás érdekében. Hiszen pont azt a tevékenységet kell egy ideig szüneteltetnünk, ami gyulladásba hozta az inakat.
A pihenés mellett gyógytornával segíthetjük a gyógyulást, de ezzel a néhány perces gyakorlattal akár meg is előzhető a baj. Számítógép-használat, vagy más ismétlődő kézmozdulattal járó munka során fontos, hogy rendszeres időközönként szünetet tartsunk, és átmozgassuk végtagjainkat. Erre szenteljünk néhány óránként 5-10 percet! Álljunk fel és mozgassuk meg végtagjainkat! Karkörzéssel lazítsuk el vállunkat, karunk rázogatásával pedig a csuklónkat!

Miután ezzel segítettünk helyreállítani a vérkeringésünket, mindkét kezünket szorítsuk ökölbe, tartsuk így néhány másodpercig, majd tárjuk szét az ujjainkat. A hatékonyság érdekében érdemes a következő gyakorlatokat is elvégezni.

http://xmm.hu/keztorna-hogyan-enyhitsuk-csuklofajdalmat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése