2013. szeptember 30., hétfő

5 dolog, amire kiemelten érdemes odafigyelni illóolajok esetében

  1. Mindenképp legyünk óvatosak, hiszen néha előfordul, hogy allergiás reakciót váltanak ki. Ennek elkerülése érdekében végezzünk próbát magunkon kis mennyiségű illóolaj használatával!
  2. Mivel az illóolajok magas koncentrációjú anyagok, csak külsőleg alkalmazzuk!
  3. Mivel a bőrön keresztül a véráramba juthatnak, terhes nők ne vegyenek aromafürdőt és ne kérjenek aromamasszázst!
  4. Bizonyos illóolajok belélegzése is kellemetlenül hat terhesség ideje alatt. Sok nő érzékenyebben is reagál ilyenkor, főleg a szintetikus szagokra. A terhes nők felfokozott szagérzékelése az anyatermészet ajándéka, amely segít az esetleges ártalmas anyagok hatékony elkerülésében. Mindenki érzi, mi esik éppen jól, de a várandósságra minden tekintetben ártalmatlan illóolajok a következők:
  5. Rózsaolaj, levendulaolaj, ylang-ylang olaj, mandarinolaj, ciprusolaj, citromfűolaj, szantálfaolaj, teafaolaj, petitgrainolaj.
  6. Az aromaterápia megkezdése előtt mindenképp beszéljünk szakemberrel, amennyiben érzékeny a bőrünk, epilepsziában vagy magas vérnyomásban szenvedünk, illetve a közelmúltban műtéten estünk át!

Ha többet szeretne megtudni az aromaterápiáról és az illóolajokról, látogasson el Tudástárunkba, és olvassa el a hozzá kapcsolódó cikkünket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése