2014. április 12., szombat

Professzionális hajpakolás a konyhából

Manapság adalékanyagok dömpingjét zsúfolják a hajápoló szerek tubusaiba, így szinte nyomon követhetetlen, mivel is ápoljuk, – ha ápolásnak nevezhetjük egyáltalán – a hajunkat. Éppen
ezért, megér egy próbát, hogy visszanyúljunk a természetes, jól ismert alapanyagokhoz és összeállítsuk a saját, házilag készített pakolásunkat.

Talán meglepő, de ezeknek szinte kivétel nélkül alkotóeleme a tojás. Bizony, nem csak reggelire és a süteményekhez, hanem a hajápolás eszközeként is tökéletes! A tojásfehérje segít eltávolítani a felesleges zsírt hajunkról és bőrünkről, a tojássárgája pedig rendkívül fehérje dús, és természetesen hidratálja a száraz, töredezésre hajlamos hajat. További előnye, hogy fényessé és könnyen fésülhetővé teszi a hajat.

Lássunk néhány könnyen elkészíthető tojásos pakolást!:

Pakolás zsíros hajra:

• 2 evőkanál natúr joghurt (a tejsav finoman tisztítja a fejbőrt)
• 2 egész tojás
• pár csepp kedvelt illóolaj (mert a tojásnak kellemetlen szaga lehet)



Pakolás száraz hajra:

• 2 tojássárgája
• 1 evőkanál kókuszolaj
•1 kiskanál méz

Pakolás normál hajra:

• 1 dkg élesztő
• egy csésze friss kamillatea
• 2 tojás

Az alapanyagokat összekeverjük, nedves hajunkba a boltokban kapható pakolásokhoz hasonlóan bemasszírozzuk. A tökéletes hatás érdekében húzzunk zuhanysapkát, tekerjük körbe fejünket törülközővel, és hagyjuk 10 percet fent a pakolást! Majd öblítsük le, de semmiképp sem meleg vízzel, mert akkor könnyen megfőhet a tojás a hajunkon! A pakolásokat havonta egy alkalommal használjuk!

Tipp: Sampon helyett egyszerűen verjünk fel két nyers tojást normál vagy zsíros hajunkra! Ebben az esetben is csak enyhén langyos vízzel öblítsük le hajunkat! Bármikor alkalmazható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése