2015. március 11., szerda

Hogyan kezelhetjük pattanásainkat?

Az arcon megjelenő pattanásokat általában idegesítőnek, csúnyának találjuk és szeretnénk tőlük minél hamarabb megszabadulni. Hogyan érhetjük el ezt a lehető leghamarabb?

Az első és legfontosabb, hogy ne nyomkodjuk őket! Tudjuk, hogy rettentő nehéz megállni, de a rosszul kinyomott pattanás károkat is okozhat. A gyulladás során keletkező gennyes faggyúváladék a véráramba kerülve akár betegségeket, fertőzéseket is okozhat.

Mit tehetünk helyette? Bőrünk tisztaságát különböző kozmetikai szerek használatával is elősegíthetjük. Ilyenek például a különféle bőrradírok, tonikok, és hidratáló kendők. Ugyanakkor bizonyos gyógynövények is segíthetik enyhíteni a gyulladt bőrterületet. Ilyen növény a kamilla, amiből akár teát is főzhetünk, melyet egyfajta ecsetelőként, vagy borogatásként is alkalmazhatunk. Baktériumölő hatása miatt kiváló a pattanásos bőrre a teafa-olaj, de a kasvirág, vagy a kakukkfű is nagyszerűen helytáll.

Újdonság lehet azonban, hogy nem csak a gyógynövények és különböző készítmények, de a masszázs is hatásos lehet a pattanásos bőr kezelésére. Mint azt már korábban említettük, az akne kialakulását minden esetben a hormontermeléshez lehet kötni. A gyógymasszázs elősegíti a nyirokkeringést, fokozza a vérkeringést, ezáltal segít a méregtelenítésben és megkönnyíti a salak- és méreganyagok kiürítését a szervezetből. Fokozza a sejtek oxigén- és tápanyagellátását is, mely szintén jótékony hatással van szervezetünk működésére. Emellett erősíti az immunrendszert és beindítja a test öngyógyító folyamatait is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése