2013. április 11., csütörtök

Miért egészséges a maracuja?


A maracuja nem csak nagyon finom, hanem igazán egészséges is. A-, B- és C –vitamint, nátriumot, vasat és káliumot is tartalmaz. Ásványi anyagokban gazdag, így segíti a szervezet ellenálló képességét. Alacsony a zsír és kalória tartalma. Segít a vérnyomás szabályozásában, kiváló görcsoldó. A gyümölcsben található enzimek segítenek a hörgőkben lévő gyulladásokat csökkenteni, így rendszeres fogyasztása jó hatással van az asztmára is. A maracuja magjaiban és gyümölcshúsában lévő enzimek elősegítik az emésztőrendszer megfelelő működését. Egyes helyeken az epilepszia és gyengén látás kezelésére is alkalmazzák. Alkalmas a menstruációs zavarok enyhítésére. 
Nyugtató hatású, leve jól alkalmazható alvászavarok kezelésére. Kutatások alátámasztották, hogy segít a szorongásos betegségek és hangulat zavarok kezelésében. A gyógyszerekkel ellentétben a gyümölcs lassabban hat, de nincs szedatív hatása. Bebizonyították, hogy a maracuja daganat gátló hatással bír. A gyümölcsben található hatóanyagok képesek bénítani azon enzimeket, amelyek a daganatok szétszóródását segítik a testben. Tehát hatékonyan képes gátolni a daganatok növekedését és osztódását. Az amerikai kontinensen vágyfokozó hatásúnak tartják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése