2013. április 3., szerda

Ne csak edd! Kend magadra!


Az alma tehát egészséges gyümölcs, de nem csak megemésztve jótékony hatású, pakolásként is használható. Az almasav gyengén hámlasztó és gyulladáscsökkentő hatású, ezért például zsíros, pattanásos bőrre is kiváló pakolásként:

Vegyünk egy almát, vágjuk fel szeletekre. 1-2 szelet almára öntsünk forró vizet, majd várjunk pár percet, míg felpuhul. Ha lehűlt tegyük az érintett bőrfelületre, s hagyjuk hatni 20 percig.

Hámozzunk meg és reszeljünk le egy almát, majd adjunk hozzá két teáskanál mézet. Ha hígnak érezzük a pépet, tehetünk hozzá egy kevés hintőport, ettől sűrűbb állaga lesz. Arcra kenve pakolásként 30 percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le.

Az almás pakolásokat este érdemes használni, mert nappal fokozzák a fényérzékenységet!


Az almaecet hatásai
A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakirodalmak szerint az almecet legismertebb élettani hatásai: csökkenti az étvágyat, méregtelenít, felgyorsítja az anyagcserét, javítja a vérkeringést, fokozza a szellemi vitalitást, zsírbontó hatású, védi az erek falait, javítja a veseműködést, tisztítja és regenerálja a szervezetet, elősegíti a vas beépülését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése